De do's en don'ts van een goed rooster
Een goed rooster, wat is dat eigenlijk? Op deze vraag zijn verschillende antwoorden mogelijk. Het antwoord hangt ook af van de persoon aan wie je de vraag stelt. Een verpleegkundige van 59 jaar vindt het waarschijnlijk prettig als het aantal nachtdiensten beperkt is. Maar een starter is misschien juist blij met de toeslagen die nacht- en weekenddiensten opleveren. Een budgetverantwoordelijke let vooral op de kosten, terwijl een ploegleider in de industrie vooral gebaat is bij een goede personele bezetting om de productie te kunnen draaien. Ondanks alle tegenstellingen moet een planner elke maand een ‘goed rooster’ maken. Het mag duidelijk zijn dat het alleen mogelijk is om een zo goed mogelijk rooster te maken als alle ‘voors’ en ‘tegens’ goed tegen elkaar zijn afgewogen.
De do's en don'ts van een goed rooster behandelt één voor één de elementen van een rooster, de aandachtspunten en de zaken die je juist wel of niet moet doen. Het gaat over de basis, de afspraken die je met elkaar moeten maken en het draagvlak dat je moet creëren. Zodat je als planner eenvoudig kan inspelen op de wensen en eisen van alle belanghebbenden en niet voor verrassingen komt te staan. Het maken van een goed rooster vraagt kennis, creativiteit, flexibiliteit, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid. Dan kan je een paar tips wel gebruiken. Download daarom deze whitepaper.
De do's en don'ts van een goed rooster
Vul je gegevens in en download gratis de whitepaper.